Korona Virüs Bize Ne Öğretti
Virüs bize her şeyin hayatın etrafında şekillendiğini gösterdi; inanç, ekonomi, eğitim; önce can sonra geri kalan olduğunu anlattı. İnsanoğlunun muhteşem ihtişamının aslında ne kadar da kırılgan olduğunu, teknoloji zırhıyla yapılan kalelerin pamuk ipliğine bağlı olduğunu göstermiş oldu. Her şey bu kadar zayıf bir temele dayanırken, insanların bu eksende ayrıştırmaya gidip, ‘biz’ ve ‘ötekiler’i oluşturmasının ne kadar gereksiz, ne kadar anlamsız olduğunu gösterdi. Peki bu mesaj nereden geldi? Ne fark eder, bir yaratıcıdan ya da evrenden gelmiş olmasının ya da başka bir şeyden! Önemli olan bize gelmiş olması değil mi? Geri kalanı sonraya bırakılmalı zaten her şeyi durdurmuş olması da, her inançtan, her kültürden, her ekonomik düzeyden insana aynı muameleyi yapması da, bütün bu insanların aynı şeyleri yapmaya zorlaması da bu mesajın içeriği değil mi! Hep söylenir, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, diye. Aynı kanıdayım hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ama bir şey istisna, insan yapısı yine aynı olacak. Değişen daha çok somut şeyler olacak.
Mens RA
@mensra
Son cümleniz yanlış.Somut değil soyut şeyler olacak aslında.Şuan bir test sürecine alındığımızı isteseniz de istemeseniz de kabul etmek zorundayız.Yani insanoğlu böyle de yaşayabilir algısı oluşturmak için güzel bir deneme modu.Bu kadar hızlı adapte olamazdık aslına bakarsanız, bu hastalık vesile olacaktı; oldu da! Baktığınızda her şeyin internet üzerinden yapılabildiğini gördü insanlık.Ve 5G teknolojisiyle de birazcık robotlaşabiliriz.Yani her şeyimizin bilinmesi mevzuu.Yani ‘yönetilebiliriz!’
Somut şeylerden kasıt, ekonomidir, eğitimdir, insan eylemlerine ait bazı alışkanlıklardır, ya da sizin bahsettiğiniz işleyişlerdir. Ancak insanoğlunun temel düşünceleri değişmez, yani belli bir noktadan sonra ayrışmalar yeniden başlar. Bu ise bütün kötülüklerin anasıdır. Bu anlamda somut değişir, soyut değişmez diyorum tabii doğru yanlış değil de bakış açısı diyelim.
Ekonomi ve eğitim bu süreçte somut mudur? İnsanoğlunun temel düşüncesi derken kastettiğiniz şeyleri uzun bir yazıda anlatabilirsiniz 🙂
Uygulanan her şey somutlaşır ? dolasıyla tabii ki de ekonomi de eğitim de somut şeylerdir. Temel düşüncelerde ben-merkezcilik vardır ve bu her insan, daha genelde de her toplumda farklı kademelerdedir. Bunu kontrol altında tutmadığınızda kanser hücreleri gibi hızla ilerler ve metastaz yaparak benliğinizi ele geçirir. O noktadan sonra naif olabilecek insan canavarlaşır ve yeryüzündeki bu kötülüklerin mimarı olur… Kontrol altında tutmaya çalıştığınızda direnç gösterir, rahatı seven insan da bu enerjiyi harcamak istemez. Neticede söylediğimiz durum ortaya çıkar onun için bu kısımda bir değişiklik olmaz diyoruz.
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.